INZERCE
Zdroj: Akalashnikov00 from Getty Images
Pohankový chléb
Pohankový chléb je chutné, zdravé a bezlepkové řešení pro ty, kteří hledají alternativy k tradičním výrobkům z pšeničné mouky. Ideální k snídani nebo jako příloha k polévce.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 500 g Pohanka
- 1 hrnek teplé vody
- 1 štipka Soli
- 2 lžíce Lněného oleje
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Smíchejte pohankovou kaši s teplou vodou a solí a pak ji odložte na 2 hodiny.
2. Krok
Po dvou hodinách přidejte lněný olej, promíchejte a rozmixujte na hladké těsto.
3. Krok
Přesuňte těsto do pekáčku a poté ho vložte do předehřáté trouby a pečte po dobu 40 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.
4. Krok
Po upečení chleba vyjmout z trouby a nechat vychladnout, než ho nakrájíme.