INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fRNU5nn8q1XfR72P_F0l/39ba7e4e84b62c9f6f60b43f575d7c.jpeg)
Zdroj: FB: Vánoční cukroví
Podvodnice cukroví
Podvodnice cukroví je tradiční české vánoční cukroví, které nesmí chybět na žádném vánočním stole. . a chuti po čokoládě a oříšcích.
INZERCE
Ingredience
porce
40
Testo:
- 250 g hladké mouky
- 250 g masla
- 1 kus vejce
- 1 lžička cukru krupice
- 7 h sušeného droždí
- špetka soli
Na obalení:
- 200 g moučkového cukru
- 2 kus vanilkového cukru
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Do mísy prosejte mouku a sůl. Poté přidejte změklé máslo a vejce.
2. Krok
Do vlažného mléka a cukru vmíchejte droždí a nechte ho chvíli působit.
3. Krok
Vypracujte těsto, zalijte ho studenou vodou a nechte 2 hodiny odpočívat v chladničce.
4. Krok
Poté ho osušte a rozválejte na pomoučené desce.
5. Krok
Vykrajujeme různé tvary a pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 180 °C. Trvá to asi 8 minut.
6. Krok
Po upečení je obalte v cukrové směsi.