Zdroj: Freepik - KamranAydinov
Plněné tartaletky na Vánoce
Pomalu se blíží období Vánoc, tak proč si neosladit život typickým cukrovím pro toto nejradostnější období roku.
Ingredience
Na tartaletky:
- 1 balíček Z listového těsta
- 1 rozšlehané vejce
Na krém:
- 500 ml mléka
- 4 vaječné žloutky
- 100 g Cukr
- 50 g Kukuřičný škrob
- 1 cdta Vanilka
Pro dekoraci:
- kiwi
- Bursy
- mandarinka
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve předehřejte troubu na 180 °C. Zatímco čekáte, můžete listové těsto vyválet válečkem.
Kulatým vykrajovátkem vykrojte z listového těsta kolečka a vložte je do otvorů ve formě na tartaletky.
Tartaletky potřete rozšlehaným vejcem - tento trik jim dodá zlatavou barvu.
Pečte v troubě asi 15 minut, dokud nejsou hotové. Poté je vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Zatímco se chladí, připravte si pudink, a to tak, že v hrnci zahřejete mléko.
V míse šlehejte žloutky s cukrem, dokud nevznikne bělavá směs. Poté přidejte kukuřičný škrob s vanilkou a pokračujte ve šlehání, dokud se dobře nezapojí.
Horké mléko po troškách přilévejte ke žloutkové směsi za stálého šlehání, aby se žloutky nerozvařily.
Vraťte vše na pánev a směs vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud nezhoustne.
Po vychladnutí krému jím naplňte tartaletky a ozdobte je ovocem.