Zdroj: ArtStudio Images from Canva
Pletenec z javorového listového těsta s pekanovými ořechy
Snadno připravitelný a neuvěřitelně chutný moučník z javorového listového těsta s pekanovými ořechy je dezert, který jsem pro své blízké připravila už mnohokrát. Díky vůni karamelu, nahořklé chuti pekanových ořechů a lehkosti listového těsta je těžké mu odolat.
Ingredience
- 1 balení listové těsto
- 1⁄2 pohár Pekanové ořechy
- 1⁄2 pohár javorový sirup
- 1 kus Vejce
- 2 lžíce máslo
- 2 lžíce cukr
- 1⁄2 čajové lžičky skořice
- Špetka soli
Nejnovější letáky
Postup
Začínám předehřátím trouby na 190 °C. Pekanové ořechy snadno zvýrazním jejich chuť, takže je rozložím na plech a vložím do předehřáté trouby asi na 5 minut. Poté jsou ořechy připraveny k další přípravě.
Mezitím v hrnci rozpustím máslo a přidám javorový sirup, cukr, skořici a špetku soli. Vše společně vařím na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí a ingredience se nespojí.
Pak jsem listové těsto rozprostřela na pomoučněnou desku a opatrně ho rozválela. Potřu ho vzniklou omáčkou a nechám asi 1 cm okraje.
Těsto posypu pekanovými ořechy, přeložím na polovinu a střídavě po obou stranách naříznu, aby vznikl cop.
Při přenášení copu na plech vyložený pečicím papírem dbám na to, aby si zachoval svůj tvar. Abych copu dodala lesk a zlatavou barvu, potřu ho rozšlehaným vejcem.
Pleteninu vložím do trouby a peču ji asi 20-25 minut, dokud nezezlátne.