Zdroj: Canva
Pita chleba recept
Chutný a nadýchaný pita chleba, který lze použít pro různé příležitosti a obměny jídel. Perfektní pro plnění hummusem, gyrosem, nebo cokoliv, co máte rádi. Vyzkoušejte tento snadný recept na vlastní pita chléb, je mnohem chutnější a zdravější než kupovaný!
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 2 lžíce soli
- 1 lžička cukru
- 1 taška sušených droždí
- 300 ml vody (teplé, ne horké)
- 2 Lžíce olivového oleje
Nejnovější letáky
Postup
V misce smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí.
Přidejte vodu a olivový olej a míchejte do té doby, než se těsto začne lepit na lžíci.
Poté těsto vyndejte z mísy a hněťte ho na pomoučněném válci asi 10 minut, nebo dokud není hladké a pružné.
Položte těsto zpět do mísy, pokryjte jej utěrkou a nechte ho kynout asi 2 hodiny, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Předehřejte troubu na 220 stupňů a položte do ní plech.
Rozdělte těsto na 8 rovných částí a každou část vyválejte na kolečko o průměru asi 15 cm.
Pečte 5-8 minut, dokud pita chléb nezíská zlatavou barvu a nezafouká se.
Pak chléb vyjměte z trouby a nechte ho zchladnout. Domácí pita chleba je hotový!