:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/QGTC-RCJ-vntie-Ha6yj/4970048de71cef2351b6100d6cf8b4.jpeg)
Piškotový koláč s ovocem a želatinou
Čerstvý letní jahodový dort s tvarohem a želatinou.
Ingredience
Těsto:
- 2 Vejce
- 100 g cukr krupice
- Štipka sůl
- 100 g hladká mouka
- 30 ml vlažná voda
Tvarohová náplň:
- 400 g tvaroh jemný
- 200 g šlehačka
- 75 g moučkový cukr
- 1 vanilkový cukr
- 1 Želatina
- 45 ml voda
Želé:
- 1 Želatina
- 250 ml voda
- 45 g cukr
- 1 drop červené barvivo
Ovoce:
- 300 g čerstvé jahody
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve ve stroji vyšleháme celá vejce spolu s cukrem do pěny. Přidáme špetku soli a vodu. Pořádně vyšleháme, klidně i 15 minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/QGTC-RCJ-vntie-Ha6yj/bbccc7ad9394e531c36772be4d830f.png)
Zdroj: Youtube
Do našlehané směsy již jen jemně vařečkou po částech vmícháme mouku. Připravené těsto nalijeme do kulaté formy a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů 20 minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/QGTC-RCJ-vntie-Ha6yj/b84dc702986b37675d2ebedc868370.jpeg)
Zdroj: Youtube
V míse smícháme tvaroh společně se šlehačkou. Přidáme cukr a vanilkový a připravíme základ na tvarohovou náplň.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/QGTC-RCJ-vntie-Ha6yj/1bbf4ae6647232e7c3abf7ebe99bd6.jpeg)
Zdroj: Youtube
V kastrolu si připravíme želatinu podle návodu ve vodě. Do připravené želatiny dáme trochu náplně a zamícháme. Poté tuto směs nalijeme do tvarohové náplně a promícháme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/QGTC-RCJ-vntie-Ha6yj/b5dd2fdb4b18fc3062edc36cdb8692.jpeg)
Zdroj: Youtube
Náplň dáme na upečený korpus. Uložíme do něj umyté a osušené jahody.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/QGTC-RCJ-vntie-Ha6yj/fab4ea73d3d2801bbf06b6e3349814.jpeg)
Zdroj: Youtube
Jako poslední připravíme želé na vrch dortu. V hrnci si ohřejeme vodu, dáme do ní cukr, ať se nám rozpustí. Přidáme barvivo a želatinu. Mírně ochlazenou želatinu nalejeme na koláč. Necháme ho ztuhnout v lednici.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/QGTC-RCJ-vntie-Ha6yj/7e6e70b16e3e6b0dd07129194c2920.jpeg)
Zdroj: Youtube