Piškotový koláč s ovocem a želatinou
Čerstvý letní jahodový dort s tvarohem a želatinou.
Ingredience
Těsto:
- 2 Vejce
- 100 g cukr krupice
- Štipka sůl
- 100 g hladká mouka
- 30 ml vlažná voda
Tvarohová náplň:
- 400 g tvaroh jemný
- 200 g šlehačka
- 75 g moučkový cukr
- 1 vanilkový cukr
- 1 Želatina
- 45 ml voda
Želé:
- 1 Želatina
- 250 ml voda
- 45 g cukr
- 1 drop červené barvivo
Ovoce:
- 300 g čerstvé jahody
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve ve stroji vyšleháme celá vejce spolu s cukrem do pěny. Přidáme špetku soli a vodu. Pořádně vyšleháme, klidně i 15 minut.
Zdroj: Youtube
Do našlehané směsy již jen jemně vařečkou po částech vmícháme mouku. Připravené těsto nalijeme do kulaté formy a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů 20 minut.
Zdroj: Youtube
V míse smícháme tvaroh společně se šlehačkou. Přidáme cukr a vanilkový a připravíme základ na tvarohovou náplň.
Zdroj: Youtube
V kastrolu si připravíme želatinu podle návodu ve vodě. Do připravené želatiny dáme trochu náplně a zamícháme. Poté tuto směs nalijeme do tvarohové náplně a promícháme.
Zdroj: Youtube
Náplň dáme na upečený korpus. Uložíme do něj umyté a osušené jahody.
Zdroj: Youtube
Jako poslední připravíme želé na vrch dortu. V hrnci si ohřejeme vodu, dáme do ní cukr, ať se nám rozpustí. Přidáme barvivo a želatinu. Mírně ochlazenou želatinu nalejeme na koláč. Necháme ho ztuhnout v lednici.
Zdroj: Youtube