Piškotové těsto na plech s ovocem
Piškotové těsto na plech je lahodným dezertem, který spojuje křupavou texturu piškotů s osvěžující chutí čerstvého ovoce. Kombinace měkkého piškotového těsta a šťavnatého ovoce vytváří to nejlepší piškotové těsto na plech, které je ideální pro letní osvěžení nebo jako sladkou tečku po jídle.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 4 vejce
- 100 ml oleje
- 100 ml mléka
- 1 bal vanilkého prášku
- 1 taška prášku do pečiva
- 400 g čerstvého ovoce
Nejnovější letáky
Postup
Nejve si připravíme plech a vymažeme ho máslem nebo vystelme pečícím papírem. Předehřejeme troubu na cca 180 stupňů.
Ve velké míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
Ve druhé misce rozmícháme vejce, olej a mícháme, dokud nevznikne hladká směs.
Postupně přidáme směs s vejci do mísy s moukou a promícháme, až se vše spojí do hladkého těsta.
Těsto vylijeme na připravený plech a rovnoměrně rozetřeme.
Na těsto rovnoměrně posypeme čerstvé ovoce.
Plech dáme do předem předehřáté trouby a pečeme asi 25-30 minut, nebo dokud těsto nezezlátne a nezačne se odlepovat od okrajů plechu.
Hotový piškot necháme trochu vychladnout, před servírováním můžeme posypat moučkovým cukrem.