Perfekní pečené jehněčí
Luxusní pečené jehněčí stehno.
Ingredience
- 1 jehněčí kýta
- 1 citron
- 4 pl Parmigiano Reggiano strouhaný
- 2 pl Dijonská hořčice
- 1 Hrstka Koriandr
- Hrstka čerstvá petrželová nať
- Rozmarýn
- máta
- 3 stroužky česnek
- 3 lžíce Olivový olej
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Nášůrek si pořádně ořízneme od tuku a blan. Necháme tam jen minimální vrstvu, aby maso nebylo suché.
Zdroj: Youtube
Do mixéru vložíme omyté čerstvé bylinky, sůl, očištěný česnek, hořčici, olivový olej a koření. Všechno dohromady rozmixujeme na pesto.
Zdroj: Youtube
Do masa uděláme nožem několik zářezů a pesto do nich natlačíme. Povrch masa ještě potřeme zbylým pestem a citrónem rozříznutým na polovinu. Celý kus masa osolíme a okořeníme.
Zdroj: Youtube
Takto připravené maso položíme na rošt na plech na pečení, aby neleželo ve výpeku. Dáme ho péct do předehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut, poté teplotu snížíme na 170 stupňů a dopečeme podle naší preference. Na medium rare pečeme ještě asi hodinu.
Zdroj: Youtube