Zdroj: LauriPatterson from Getty Images Signature
Penne s kuřecím masem
Penne s kuřecím masem je chutné italské jídlo, které spojuje al dente těstoviny penne s kousky kuřecího masa, omáčkou a dochucovadly, vytvářející lahodnou kombinaci chutí.
Ingredience
- 400 g penne těstovin
- 400 g kuřecích prsou
- 2 stroužky česneku
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 paprika
- 1 cibule
- 1 hrnek krému na vaření
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- sůl
- pepř
- Čerstvá petržel na ozdobení
Nejnovější letáky
Postup
Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu, poté je sceděte.
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky, cibuli a papriku na drobné kousky a česnek rozmačkejte.
Rozehřejte olivový olej na pánvi a osmažte na něm kuřecí maso do zlatavé barvy. Poté vyndejte maso z pánve.
Do stejné pánve přidejte cibuli, papriku a česnek a osmažte je asi na 5 minut.
V misce smíchejte krém na vaření se škrobem, a přidejte do pánve.
Přiveďte směs k varu a nechte ji bublat cca 2-3 minuty, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.
Přidejte osmažené kuřecí maso do omáčky a prohřejte ho spolu s omáčkou.
Podávejte se špagetami nebo jinou oblíbenou těstovinou. Ozdobte nasekanou petrželí.