Penne alla Carbonara
Penne rigate a la carbonara je tradiční italské jídlo, které se skládá z těstovin, uzeného vepřového boku, vejce, sýru Pecorino Romano a čerstvě namletého černého pepře. V této verzi používáme penne namísto tradičních špaget, což dává jídlu nový rozměr.
Ingredience
- 400 g těstovin penne
- 150 g uzeného vepřového boku
- 4 velké žloutky
- 1 velké celé vejce
- 50 g strouhaného sýra Pecorino Romano
- 50 g strouhaného sýra Parmesan
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl
Nejnovější letáky
Postup
Uvařte těstoviny penne v osolené vodě podle návodu na balení do al dente. Vodu z těstovin neslijte.
Mezitím osmažte na pánvi uzený vepřový bok dozlatova. Odložte stranou.
Ve velké míse smíchejte žloutky, celé vejce a oba sýry. Přidejte čerstvě mletý černý pepř dle chuti.
Jakmile jsou těstoviny uvařené, rychle je přidejte do mísy s vejci a sýrem. Přidejte také vepřový bok. Dobře promíchejte. Přidejte trochu vody z těstovin, pokud je směs příliš suchá.
Podávejte ihned, posypte čerstvě mletým černým pepřem a dalším sýrem podle chuti.