INZERCE

Penne alla Carbonara

Penne rigate a la carbonara je tradiční italské jídlo, které se skládá z těstovin, uzeného vepřového boku, vejce, sýru Pecorino Romano a čerstvě namletého černého pepře. V této verzi používáme penne namísto tradičních špaget, což dává jídlu nový rozměr.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 g těstovin penne Přidáno do
  • 150 g uzeného vepřového boku Přidáno do
  • 4 velké žloutky Přidáno do
  • 1 velké celé vejce Přidáno do
  • 50 g strouhaného sýra Pecorino Romano Přidáno do
  • 50 g strouhaného sýra Parmesan Přidáno do
  • čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Uvařte těstoviny penne v osolené vodě podle návodu na balení do al dente. Vodu z těstovin neslijte.

2. Krok

Mezitím osmažte na pánvi uzený vepřový bok dozlatova. Odložte stranou.

3. Krok

Ve velké míse smíchejte žloutky, celé vejce a oba sýry. Přidejte čerstvě mletý černý pepř dle chuti.

4. Krok

Jakmile jsou těstoviny uvařené, rychle je přidejte do mísy s vejci a sýrem. Přidejte také vepřový bok. Dobře promíchejte. Přidejte trochu vody z těstovin, pokud je směs příliš suchá.

5. Krok

Podávejte ihned, posypte čerstvě mletým černým pepřem a dalším sýrem podle chuti.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty