INZERCE

Penne alla Carbonara

Penne rigate a la carbonara je tradiční italské jídlo, které se skládá z těstovin, uzeného vepřového boku, vejce, sýru Pecorino Romano a čerstvě namletého černého pepře. V této verzi používáme penne namísto tradičních špaget, což dává jídlu nový rozměr.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 g těstovin penne Přidáno do
  • 150 g uzeného vepřového boku Přidáno do
  • 4 velké žloutky Přidáno do
  • 1 velké celé vejce Přidáno do
  • 50 g strouhaného sýra Pecorino Romano Přidáno do
  • 50 g strouhaného sýra Parmesan Přidáno do
  • čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Uvařte těstoviny penne v osolené vodě podle návodu na balení do al dente. Vodu z těstovin neslijte.

2. Krok

Mezitím osmažte na pánvi uzený vepřový bok dozlatova. Odložte stranou.

3. Krok

Ve velké míse smíchejte žloutky, celé vejce a oba sýry. Přidejte čerstvě mletý černý pepř dle chuti.

4. Krok

Jakmile jsou těstoviny uvařené, rychle je přidejte do mísy s vejci a sýrem. Přidejte také vepřový bok. Dobře promíchejte. Přidejte trochu vody z těstovin, pokud je směs příliš suchá.

5. Krok

Podávejte ihned, posypte čerstvě mletým černým pepřem a dalším sýrem podle chuti.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Saláty

264 recepty

Dorty

315 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2769 recepty

Houby

119 recepty

Dezert

1861 recepty

Pečivo

517 recepty

Masové pokrmy

1363 recepty

Smažené

487 recepty

Banán

161 recepty

Sušenky

20 recepty