Zdroj: LauriPatterson from Getty Images Signature
Pečený sladkokyselý květák
Tento recept na pečený sladkokyselý květák je jednoduchý a chutný způsob, jak oživit své vegetariánské menu. Květák je pečený do zlatova, pak potřený sladkokyselým omáčkou a zapečený do dokonalosti.
Ingredience
Květák
- 1 kus květák
- 2 Lžíce olivový olej
- 1⁄2 lžička sůl
- 1⁄4 lžička černý pepř
Sladkokyselá omáčka
- 150 ml kečup
- 2 Lžíce Hořčice
- 4 Lžíce Med
- 2 Lžíce sójová omáčka
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 200 stupňů C. Květák omyjte, očistěte a rozdělte na růžičky.
Růžičky květáku smíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem. Položte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte 20 minut.
Mezitím připravte sladkokyselou omáčku. Smíchejte ketchup, hořčici, med a sojovou omáčku v malém hrnci a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni asi 10 minut.
Když je květák hotový, potřete ho sladkokyselou omáčkou a vraťte do trouby na dalších 5 minut.
Pečený sladkokyselý květák podávejte teplý. Dobrou chuť!