INZERCE

Zdroj: LauriPatterson from Getty Images Signature

Pečený sladkokyselý květák

Tento recept na pečený sladkokyselý květák je jednoduchý a chutný způsob, jak oživit své vegetariánské menu. Květák je pečený do zlatova, pak potřený sladkokyselým omáčkou a zapečený do dokonalosti.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Květák

  • 1 kus květák Přidáno do
  • 2 Lžíce olivový olej Přidáno do
  • 12 lžička sůl Přidáno do
  • 14 lžička černý pepř Přidáno do

Sladkokyselá omáčka

  • 150 ml kečup Přidáno do
  • 2 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 4 Lžíce Med Přidáno do
  • 2 Lžíce sójová omáčka Přidáno do
INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 200 stupňů C. Květák omyjte, očistěte a rozdělte na růžičky.

2. Krok

Růžičky květáku smíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem. Položte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte 20 minut.

3. Krok

Mezitím připravte sladkokyselou omáčku. Smíchejte ketchup, hořčici, med a sojovou omáčku v malém hrnci a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni asi 10 minut.

4. Krok

Když je květák hotový, potřete ho sladkokyselou omáčkou a vraťte do trouby na dalších 5 minut.

5. Krok

Pečený sladkokyselý květák podávejte teplý. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty