Zdroj: Pixabay
Pečené kukuřičné hranolky s chilli a sýrem
Hranolky s chilli jsou lákavou svačinkou, která se hodí na večírky, setkání nebo jen na sobotní večer. Jsou vyrobeny z křupavých hranolek, posypané pikantním chilli, taveným sýrem čedar a ozdobené čerstvou zelenou cibulkou. Jedná se o fúzovaný pokrm, který zasytí i zasytí!
Ingredience
- 600 gms Mražených hranolků
- Olivový olej na kartáčování
- sůl
- Černý pepř podle chuti
- 1 šálek Chilli con carne (v supermarketu snadno seženete plechovky).
- 1 šálek Strouhaného sýra čedar
- 2 Zelená cibule, nakrájená na plátky
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
Mražené hranolky rozložte na plech a potřete je velkým množstvím olivového oleje. Podle chuti je osolte a opepřete.
Pečte asi 15-20 minut nebo dokud nejsou hranolky zlatohnědé a křupavé.
Chilli con carne zahřívejte v hrnci na mírném ohni asi 5-10 minut.
Jakmile jsou hranolky hotové, vyjměte je z trouby a ještě na plechu je přelijte teplým chilli.
Na chilli nasypte rozdrobený sýr čedar.
Vložte plech zpět do trouby na 2-3 minuty nebo dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří bublinky.
Vyjměte je z trouby a ozdobte nakrájenou zelenou cibulkou.
Lahodné chilli hranolky podávejte ihned, abyste získali co nejlepší chuťový zážitek.