INZERCE
Zdroj: GMVozd from Getty Images Signature
Pečené brambory s kysaným zelím
Tradiční pečené brambory s kysaným zelím, které se hodí jako hlavní jídlo.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg Brambory
- 2 čl Sůl
- 2 čl kari koření
- 1 balení smetana na vaření
- 1 čl Kmín
- 3 ks cibule
- 1⁄2 kg kysané zelí
- bobkový list
- celý černý pepř
- olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Brambory očistíme a nakrájíme na kostky.
2. Krok
Vložíme do pekáčku a promícháme se solí, kari, paprikou a trochou oleje. Společně promícháme.
3. Krok
1 cibuli nakrájíme na drobno a rozházíme ji po bramborách.
4. Krok
Vložíme do trouby, předehřáté na 200°C a pečeme 30 minut.
5. Krok
Na brambory položíme zakysanou smetanu, polejeme smetanou, posypeme kořením a bobkovým listem. Pečeme zakryté ještě 30 minut. Mezitím na pánvi si orestujeme nakrájené 2 cibule.
6. Krok
Pizzu odhalíme, na vrchol přidáme opečenou cibuli a necháme dopečt.