INZERCE

Zdroj: Mykola Lunov from Canva

Pečená vepřová krkovice se sladkými bramborami

Pečená vepřová krkovice se sladkými bramborami je jídlo, které často připravuji pro rodinná setkání. Pro šťavnatou krkovici používám marinádu plnou výrazných chutí. A sladké brambory s přídavkem rozmarýnu ji dokonale doplňují. Připravte tento výjimečný pokrm pro své blízké, budou ho milovat!

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg Krky Přidáno do
  • 1 kg Sladké brambory Přidáno do
  • 4 stroučky Česnek Přidáno do
  • 3 větvičky Čerstvý rozmarýn Přidáno do
  • 2 lžíce Hořčice Přidáno do
  • 2 lžíce med Přidáno do
  • šťáva z jednoho citronu Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • Fritovací olej Přidáno do
  • Fritovací olej Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Začněte přípravou marinády. V misce smíchejte prolisovaný česnek, hořčici, med, citronovou šťávu, sůl a pepř. Touto marinádou potřete vepřovou krkovici. Nechte ji alespoň hodinu odležet, ale pokud máte čas, nechte ji v lednici přes noc - maso bude ještě chutnější.

2. Krok

Po uplynutí této doby krkovičku na rozehřáté pánvi s trochou oleje opečte ze všech stran do krásně zlatavé barvy. Poté ji přendejte do nádoby odolné proti ohřevu v troubě.

3. Krok

Sladké brambory oloupejte, nakrájejte nahrubo, posypte rozmarýnem, osolte a opepřete a pokapejte olejem.

4. Krok

Kolem vepřové krkovice naaranžujte brambory. Pečte při 180 stupních asi 1 hodinu, dokud není maso měkké a šťavnaté a brambory nezhnědnou.

5. Krok

Podávejte teplé, nejlépe s čerstvým salátem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty