Panettone muffiny
Pro všechny, kdo mají rádi panettone a nikdy to nezkoušeli upéct. Recept je jednoduchý, pouze kynutí těsta chce čas, ale stojí to za to.
Ingredience
1. Část těsta
- 500 g hladké mouky
- 7 g sušeného droždí
- 1⁄2 čl Soli
- 235 ml teplého mléka
- 4 vejce
2.část těsta
- 2 žloutky
- 100 g cukru
- 175 g změklého másla
- kůra ze dvou pomerančů
- 100 g rozinek namočených v rumu
Na posypání
- 2 bílky
- 100 g cukru
- 100 g mandlové mouky
- plátky mandlí
Nejnovější letáky
Postup
V robotu smícháme první část těsta. Mícháme cca 10 minut, až těsto má hladkou konzistenci. Těsto necháme 2 hodiny kynout pod utěrkou. Pak do nakynutého těsta přidáme druhou část, promícháme a opět necháme kynout 2 hodiny. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál. Lehce rukama promícháme a rozdělíme na 12 bochánků, které vložíme do formy na muffiny vyložené papírovými košíčky typ tulipán. Těsto necháme ještě 30 minut kynout. Mezitím smícháme bílky s mandlovou moukou a cukrem. Směs lžičkou dáme na nakynuté muffiny, posypeme plátky mandli a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut do zlatova. Hotovo
Načti si QR kód a uvidíš videorecept