Zdroj: jstankiewiczwitek from Getty Images
Pampeliškový sirup
Pampeliškový sirup je chutný a zdravý nápoj, který můžeme připravit doma z pampeliškových květů. Pampeliškový sirup je bohatý na vitamíny a minerály, především na vitamín C a draslík.
Ingredience
- 400 ks pampeliškových květů
- 1 l Nástroje
- 1 ks Citron
- 1 ks pomeranč
- 1 kg Cukr
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravíme všechny ingredience. Pampeliškové květy očistíme od zelených částí, aby sirup nebyl hořký.
Květy pampelišky dáme do velkého hrnce a zalijeme je litrem vody. Přidáme na kolečka nakrájený citrón a pomeranč. Vše necháme louhovat 24 hodin.
Po 24 hodinách louhování scedte květinový nálev. Nalejte ho zpět do hrnce a přidejte do něj kilogram cukru. Pomalu za míchání přiveďte nálev k varu.
Poté nechte vývar jemně vařit přibližně 60 minut, dokud nedosáhneme konzistence sirupu. Nezapomeňte občas míchat, aby se sirup nepřipálil.
Nalijte ještě horký sirup do sterilizovaných lahví a zavřete. Nechte vychladnout. Uchovávejte v lednici a spotřebujte do 6 měsíců.