Ostružinové víno recept
Připravte si domácí ostružinové víno, které vás mile překvapí svou chutí. Příprava je sice trochu náročnější a dlouhá, ale výsledek určitě stojí za to. Léta strávená na babiččině zahrádce sbíráním ostružin se nyní konečně vyplatí. Recept víno z ostružin na vás čeká!
Ingredience
- 1 kg ostružin
- 1 kg cukru
- 4 litrů vody
- Kvasnice (vhodná pro výrobu vína, může se zakoupit v obchodě s potřebami pro domácí výrobu alkoholu)
Nejnovější letáky
Postup
Ostružiny umyjeme a necháme okapat. Poté je rozmačkáme a přidáme cukr.
Směs necháme odležet 24 hodin při pokojové teplotě, dokud se cukr nerozpustí.
Po 24 hodinách přidáme 4 litry vody a vybrané kvasnice. Kvasnice by měly být speciální pro výrobu vína, lze je zakoupit v obchodech s potřebami pro domácí výrobu alkoholu.
Směs znovu promícháme a necháme kvasit cca 1 týden v kvasící nádobě s vodním zámkem.
Po týdnu sceďte směs přes plátýnko a víno přelijte do lahví se šroubovým uzávěrem.
Nechte odležet další měsíc, aby víno dokonale zkvasilo a dobře chutnalo.