:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/X6b9xjpEQuNLfvN37-cy/058bc4c7b1b4a5ad644bdbd14818f4.jpeg)
Oreo cheesecake s bílou čokoládou
Oreo cheesecake
Ingredience
Nástroje
- 26 ks Oreo
- 100 g máslo
Náplň
- 200 g Kvalitní bílá čokoláda
- 350 ml šlehačka
- 250 g mascarpone
- 150 g Philadelphia smetanový sýr
- 100 g moučkový cukr
Text
- 200 g Kvalitní bílá čokoláda
- 100 ml šlehačka
- Oreo
Nejnovější letáky
Postup
V mlýnku rozemeleme celé sušenky, přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Směs vtlačíme do formy, jejíž dno jsme vyložili pečicím papírem. (recept je na formu o průměru 22 cm, ale připravovala jsem ho i v 24 cm).
Dáme do lednice tuhnout, zatímco budeme připravovat náplň.
Bílou čokoládu rozpustíme nad parou a necháme trochu vychladnout.
Mascarpone smícháme s krémovým sýrem a moučkovým cukrem. K tomu přidáme rozpuštěnou čokoládu a dobře spolu ještě jednou smícháme.
Ve zvláštní míse vyšleháme šlehačku (můžete přidat smetanfix) a poté ji opatrně vmícháme do první směsi. Rovnoměrně naneseme na korpus a vrátíme do lednice, dokud připravíme ganache.
Na mírném ohni ohřejeme smetanu, do ní nalámeme čokoládu a necháme rozpustit. Ne úplně horké nalijeme na náplň a necháme v chladu několik hodin (nejlépe přes noc).