Zdroj: konfikkonfik from Getty Images
Oranžová omáčka
Recept na pomerančovou omáčku, která se hodí k masovým nebo rybím pokrmům.
Ingredience
- 2 kus pomeranče
- 1⁄2 šálky Cukr
- 1⁄4 šálky vody
- 2 lžíce Máslo
- Sůl na dochucení
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve připravte pomeranče. Pomeranče omyjte, zbavte kůry a nakrájejte na malé kousky. Je důležité, abyste si ponechali šťávu, která při krájení uniká. Tato šťáva dodá omáčce extra pomerančovou chuť.
Poté pomalu rozpusťte cukr ve vodě v hrnci, aby se vytvořil sirup. Když se cukr zcela rozpustí, přidejte do směsi kousky pomeranče. Omáčku vařte na mírném ohni asi 15 minut, nebo dokud není dostatečně hustá.
Když je omáčka hotová (může se zdát ještě trochu řídká, ale po vychladnutí zhoustne), přidejte máslo a trochu soli. Máslo dodá omáčce krémovou strukturu a sůl dokonale vyváží sladkost omáčky. A je to! Vaše omáčka je připravena k podávání s oblíbeným masem nebo rybím steakem.