Zdroj: Stephen Barnes via Alamy
Omáčka z červeného vína
Chutná a bohatá omáčka z červeného vína, perfektně podávaná k hovězímu nebo divokému masu.
Ingredience
- 500 ml červené víno
- 1 Kus Cibule
- 2 stroučky česnek
- 1 Kus Mrkev
- 100 ml hovězí vývar
- 1 Čajová lžička rajčatové pyré
- 1 Čajová lžička cukr
- 2 Listy Vavřín
- 1 Pobočka Rozmarýn
- 1 Čajová lžička olivový olej
- 1 Štipka sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li připravit omáčku z červeného vína, nakrájejte cibuli, česnek a mrkev na malé kousky.
Zahřejte olivový olej na pánvi a opečte cibuli, česnek a mrkev, dokud nejsou měkké.
Přidejte rajskou omáčku a cukr a na chvíli to povařte.
Slijte do pánve červené víno a nechte ho asi 10 minut vařit, aby se alkohol vypařil.
Přidejte hovězí vývar, bobkové listy a větvičku rozmarýnu. Nechte omáčku dalších 10 minut probublávat.
Propasírujte omáčku přes síto, abyste odstranili všechny pevné složky. Omáčku vraťte do pánve a nechte ji na nízké teplotě probublávat, dokud nedosáhne požadované konzistence. Dochutíte solí a pepřem dle chuti.
Podávejte červené vinné omáčky teplé přes maso, které jste si vybrali. Dobrou chuť!