INZERCE
Zdroj: brazzo via GettyImages
Omáčka z bílého vína k rybám nebo mořským plodům
Tato omáčka z bílého vína je rafinovaným doplňkem, který se skvěle hodí k rybám, mořským plodům a bílému masu. Snadno se připravuje a každému pokrmu dodá eleganci a chuť.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 250 ml bílé víno
- 2 jemné Nakrájená šalotka
- 200 ml Cream
- 2 Tablespoon máslo
- sůl a pepř
- 1 KL citronová šťáva
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
Pro recept na omáčku z bílého vína rozpusťte máslo na pánvi na mírném ohni. Přidejte nakrájenou šalotku a smažte ji, dokud nezměkne.
2. Krok
Do pánve nalijte bílé víno a zvyšte teplotu, aby se vařilo.
3. Krok
Snižte teplotu a vařte 10 minut, dokud se víno nezredukuje přibližně na polovinu.
4. Krok
Přidejte smetanu a pokračujte v míchání, dokud omáčka nezačne houstnout.
5. Krok
Omáčku z bílého vína ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Omáčku z bílého vína podávejte horkou na vybraném pokrmu.