Omáčka k panence
Hladká, bohatá omáčka, která dokonale doplňuje chutě pečené panenky. Recept využívá houbiček, červeného vína a smetany k vytvoření propracované chuti, která je zároveň jednoduchá na přípravu. Omáčka k vepřové panence vám okouzlí váš pokrm!
Ingredience
- 4 Kusy panenky
- 500 g houbiček (
- cibule
- 4 Hřebíček česneku
- 250 ml červeného vína
- 1 a půl šálku smetany ke šlehání
- sůl a pepř
- olej
Nejnovější letáky
Postup
. Panenku důkladně opepříme a osolíme a osmahneme na pánvi s trochou oleje. Po opečení ji dáme stranou.
Na stejné pánvi přidáme trochu více oleje a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek dozlatova.
Ke cibuli a česneku přidáme na plátky nakrájené houbičky a smažíme, dokud nebudou měkké.
Po smíchání vše přilijeme červeným vínem a necháme ho odpařit.
Ke směsi poté přilijeme smetanu, vše promícháme a necháme povařit cca 10 minut, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.
Nakonec přidáme panenku zpět do omáčky a vaříme dalších 5-10 minut, aby se chutě propojily.