INZERCE

Omáčka k panence

Hladká, bohatá omáčka, která dokonale doplňuje chutě pečené panenky. Recept využívá houbiček, červeného vína a smetany k vytvoření propracované chuti, která je zároveň jednoduchá na přípravu. Omáčka k vepřové panence vám okouzlí váš pokrm!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 Kusy panenky Přidáno do
  • 500 g houbiček ( Přidáno do
  • cibule Přidáno do
  • 4 Hřebíček česneku Přidáno do
  • 250 ml červeného vína Přidáno do
  • 1 a půl šálku smetany ke šlehání Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • olej Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

. Panenku důkladně opepříme a osolíme a osmahneme na pánvi s trochou oleje. Po opečení ji dáme stranou.

2. Krok

Na stejné pánvi přidáme trochu více oleje a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek dozlatova.

3. Krok

Ke cibuli a česneku přidáme na plátky nakrájené houbičky a smažíme, dokud nebudou měkké.

4. Krok

Po smíchání vše přilijeme červeným vínem a necháme ho odpařit.

5. Krok

Ke směsi poté přilijeme smetanu, vše promícháme a necháme povařit cca 10 minut, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.

6. Krok

Nakonec přidáme panenku zpět do omáčky a vaříme dalších 5-10 minut, aby se chutě propojily.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

564 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty