Zdroj: FB: DOBRÉ RECEPTY terapeuticko#kuchárska mini#megaskupinka
Obrácený jablečný koláč s vanilkovým pudinkem
Obrácený jablečný koláč s vanilkovým krémem je jedním z mých nejoblíbenějších podzimních a zimních dezertů. Poprvé jsem ho připravila před několika lety pro rodinnou návštěvu a od té doby se stal základem našich rodinných setkání.
Ingredience
Směs jablek:
- 10 ks jablka
- 1 balení vanilkový cukr
- 3 lžíce strouhanka
Těsto:
- 3 ks vejce
- 160 g krystalový cukr
- 100 ml olej
- 100 ml Horká voda
- 250 g polohrubá mouka
- 1 balení prášek do pečiva
- špetka soli
Krém:
- 1⁄2 l mléko
- 3 lžíce krystalový cukr
- 2 balíčky Vanilkový pudinkový prášek
- 100 g máslo
- 2 balíčky zakysaná smetana
Nejnovější letáky
Postup
Jablka očistěte, vykrojte jádřince a nakrájejte je na malé kousky.
Menší plech s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem, vysypte strouhankou, vložte do něj jablka a posypte je vanilkovým cukrem.
Těsto nalijte na jablka a pečte v troubě při 170 stupních asi 30 minut.
Těsto - žloutky vyšlehejte s cukrem do husté pěny.
Přilijte teplou vodu a olej a poté postupně vmíchejte mouku a prášek do pečiva.
Nakonec ušlehejte tuhé bílky se špetkou soli.
Do těsta vmíchejte sníh.
Vychladlé těsto překlopíme na druhý plech, položíme pečicí papír, potřeme krémem a posypeme moučkovým cukrem.
Krém - z mléka, cukru a pudinkového prášku připravte hustý krém.
Do horkého krému vmíchejte lžící máslo.
Nechte ji vychladnout a vyšlehejte ji ručním elektrickým šlehačem.
Poté po troškách zašlehejte zakysanou smetanu.