INZERCE
Obrácené vepřové řízky z trouby
Velmi rádi připravujeme tyto šťavnaté obrácené vepřové řízky, nazývají se obrácené, protože se nejprve obalí ve strouhance a poté v vejci. Jsou nádherně jemné a velmi šťavnaté. V kombinaci s čerstvou zeleninou jsou vynikající.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 600 g Vykostěné vepřové karé
- 5 pl olej
- 1 pl Mléko
- 2 vejce
- Sůl
- černé mleté pepř
- strouhanka
- Trochu vývaru
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Maso umyjeme a nakrájíme na jednotlivé řízky. Důkladně vyklepeme, ochutíme solí a kořením.
2. Krok
Připravíme si dvě misky, do jedné nasypeme strouhanku. Ve druhé vyšleháme vejce spolu s mlékem, ochutíme solí.
3. Krok
Nejdříve řízek důkladně obalíme v strouhance, pak ho přendáme do vejce a hned opečeme do zlata na rozpáleném oleji. Všechny opečené řízky přendáme do pekáčku. Podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 30 minut.