Zdroj: Freepik
Nepečený tvarohový koláč Oreo
Tento nepečený tvarohový koláč Oreo je oblíbený mezi lidmi.
Ingredience
- 24 Oreo
- 1⁄4 šálek Rozpuštěné nesolené máslo
- 2 šálky Smetanový sýr při pokojové teplotě
- 1⁄2 šálek krystalový cukr
- 1 čajová lžička Vanilkový extrakt
- 1 šálek Hustá smetana ke šlehání
- Další sušenky Oreo na ozdobu
- Šlehačka na polevu
Nejnovější letáky
Postup
Rozdrťte 24 sušenek Oreos (pár si jich nechte na ozdobu) buď v mixéru, nebo pomocí válečku na těsto - tato terapie mi připadá docela terapeutická. V míse smíchejte rozdrcené sušenky a rozpuštěné máslo, dokud to nebude vypadat jako mokrý písek.
Tuto směs pevně vtlačte na dno 8 nebo 9palcové pružinové formy. Na základě předchozích zkušeností doporučuji použít dno skleněného hrnku, abyste dosáhli rovnoměrného stlačení. Zatímco připravujete náplň, dejte ji ztuhnout do lednice.
V samostatné míse vyšlehejte smetanový sýr, cukr a vanilkový extrakt do hladké a krémové konzistence. Pokud jste zapomněli změkčit smetanový sýr, může se vám zdát, že je mírně hrudkovitý - vložením do mikrovlnné trouby na 20 sekund se to obvykle spraví.
V jiné velké míse vyšlehejte smetanu ke šlehání, dokud se nevytvoří měkké špičky. Je důležité, abyste šlehačku nešlehali nadměrně - hledáte pěnovou konzistenci, která odlehčí váš cheesecake.
Stěrkou vmíchejte šlehačku do tvarohové směsi, dokud se dobře nespojí. Dbejte na jemné skládání, abyste zachovali vzdušnou strukturu šlehačky. Tuto náplň nalijte na ztuhlý korpus.
Tvarohový koláč nechte chladit v chladničce alespoň 4 hodiny, nebo ještě lépe přes noc. Zjistila jsem, že delší doba chlazení vede k tužšímu a chutnějšímu cheesecaku.
Před podáváním ozdobte cheesecake šlehačkou a několika dalšími rozdrcenými sušenkami Oreos. Prstenec šlehačky po obvodu s rozdrcenými Oreos uprostřed dodá tvarohu sofistikovaný nádech.