INZERCE
Nejlepší žemlovka s jablky a tvarohem

Nejlepší žemlovka s jablky a tvarohem

Úžasný sladký oběd nejen pro děti s lehkým nadýchaným bílkovým sněhem

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 ks větší jablka Přidáno do
  • 100 g Třtinový cukr Přidáno do
  • 5 g Skořice mletá Přidáno do
  • 50 g máslo rozpuštěné na vymazání formy Přidáno do
  • 250 g měkký tvaroh plnotučný Přidáno do
  • 4 ks vejce zvlášť žloutky a bílky Přidáno do
  • 100 g moučkový cukr na sníh Přidáno do
  • 20 g vanilkový cukr Přidáno do
  • 300 ml plnotučné mléko Přidáno do
  • pečivo starší Přidáno do
  • 20 g nastrouhaná citronová kůra Přidáno do
  • 400 g Vánočka Přidáno do
  • 100 g rozinky Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Jablka zbavte jádřince a nakrájejte na menší kousky. V míse je smíchejte s cukrem a skořicí. Oddělte žloutky a bílky.

2. Krok

Tvaroh utřete se 2 žloutky, přidejte rozpuštěné, ale ne horké máslo, moučkový a 1 vanilkový cukr. Promíchejte.

3. Krok

Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem.

4. Krok

Ve větší míse vyšlehejte mléko se zbylými 2 žloutky, třtinovým a vanilkovým cukrem. Starší pečivo nakrájejte na plátky a postupně namáčejte a dávejte těsně k sobě na dno formy.

Nejlepší žemlovka s jablky a tvarohem - krok přípravy 1
5. Krok

Navrch rozložte jablka s cukrem a skořicí a pomažte to polovinou utřeného tvarohu. Ukončete to opět namočeným pečivem a zbývajícím množství tvarohu, zalijte zbývajícím mlékem z misky.

6. Krok

Žemlovku pečte dozlatova asi 40 až 45 minut, pak ji potřete vyšlehaným bílkem s troškou moučkového cukru a nechte ještě 5 minut péct, dokud sníh nezezlátne. Nakrájejte a podávejte.

Nejlepší žemlovka s jablky a tvarohem - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Oběd

2781 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Rýže

175 recepty

Saláty

264 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty