INZERCE

Nejlepší rýžový nákyp se švestkami

Švestkový nákyp je klasický recept staré české kuchyně. Jedná se o sladké jídlo, které se skvěle hodí jako hlavní chod nebo dezert. Tento recept je jednoduchý na přípravu a je skvělým způsobem, jak využít sezónní švestky.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 1 hrnek Rýže Přidáno do
  • 2 hrnky mléka Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 70 g masla Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 120 g cukru Přidáno do
  • vanilkový cukr Přidáno do
  • 500 g švestek Přidáno do
  • strouhanka na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Rýži omyjeme, propláchneme a dáme vařit do mléka s trochou soli.

2. Krok

Jakmile je rýže měkká, přidáme máslo a necháme rýži vychladnout.

3. Krok

Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a přidáme do vychladlé rýže. Bílky vyšleháme do tuha a opatrně je vmícháme do rýže.

4. Krok

Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno formy naskládáme švestky a pokryjeme je rýžovou směsí.

5. Krok

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 45 minut, nebo dokud není nákyp pevný a zlatavý. Rýžový nákyp se švestkami je hotový! Dobrou chuť.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty