Zdroj: bonchan via iStockPhotos
Nejlepší recept na vaflové těsto
Tento recept na vafle jsem dělala už mnohokrát a vždycky má u mé rodiny a přátel velký úspěch. Díky těmto ingrediencím jsou vafle úžasně nadýchané a lehké, ale zároveň krásně křupavé. Je to perfektní základní recept, ke kterému můžete přidávat polevy podle libosti!
Ingredience
- 250 g Pšeničná mouka
- 2 Čajová lžička prášek do pečiva
- 1⁄2 Čajová lžička sůl
- 2 Tablespoon cukr
- 2 Vejce
- 450 ml mléko
- 100 g rozpuštěné máslo
Nejnovější letáky
Postup
Jak se dělá těsto na vafle? Nejprve ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr. Doporučuji vše velmi dobře promíchat, aby na konci nevznikly žádné hrudky.
V jiné míse rozšlehejte vejce, přidejte mléko a rozpuštěné máslo. Zjistila jsem, že je lepší nechat máslo před přidáním k ostatním tekutým ingrediencím mírně vychladnout, aby se vejce nerozvařila.
Nyní přidejte tekuté přísady k suchým a dobře promíchejte. Nemíchejte však příliš - pár malých hrudek je v pořádku a zajistí, že vafle budou pěkně nadýchané.
Těsto nechte asi 5 minut odpočívat. Během této doby nahřejte vaflovač a lehce jej vymažte tukem.
Vaflové těsto pečte ve vaflovači, dokud vafle nezískají zlatavou barvu. Každá vafle obvykle trvá asi 4-5 minut, ale to se může lišit v závislosti na vaflovači.
A nejlepší vafle jsou připraveny! Skvěle chutnají s moučkovým cukrem, javorovým sirupem, čerstvým ovocem nebo jen tak samotné.