Nejlepší boloňské špagety
Boloňské špagety jsou klasickým italským jídlem, které si zamiluje každý milovník těstovin. Boloňská omáčka, která se připravuje z mletého masa, rajčat a zeleniny, je výrazná, bohatá a vysoce uspokojivá.
Ingredience
- 400 g špaget
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 Lžíce olivového oleje
- 400 g rajčat v plechovce
- 100 ml červeného vína
- půl lžičky sušeného bazalku
- čtvrt lžičky sušeného oregána
- sůl a pepř podle chuti
- Nastrouhaný parmazán na dochucení
Nejnovější letáky
Postup
Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek. Mrkev očistěte a nastrouhejte.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli, česnek a mrkev. Restujte na středním ohni, dokud nebude cibule skleněná.
Přidejte mleté maso a orestujte jej, dokud nebude všechen povrch hnědý.
Přidejte rajčata z plechovky a červené víno. Přimíchejte sušený bazalku a oregáno. Omáčku povařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud nezhoustne. Osolte a opepřete podle chuti.
Mezitím uvařte špagety dle pokynů na obalu al dente.
Uvařené špagety scedíte a přidejte do omáčky. Dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou.
Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem. Špagety boloňské jsou hotové!