INZERCE

Nejlepší boloňské špagety

Boloňské špagety jsou klasickým italským jídlem, které si zamiluje každý milovník těstovin. Boloňská omáčka, která se připravuje z mletého masa, rajčat a zeleniny, je výrazná, bohatá a vysoce uspokojivá.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 g špaget Přidáno do
  • 400 g mletého hovězího masa Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 mrkev Přidáno do
  • 1 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 400 g rajčat v plechovce Přidáno do
  • 100 ml červeného vína Přidáno do
  • půl lžičky sušeného bazalku Přidáno do
  • čtvrt lžičky sušeného oregána Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • Nastrouhaný parmazán na dochucení Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek. Mrkev očistěte a nastrouhejte.

2. Krok

Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli, česnek a mrkev. Restujte na středním ohni, dokud nebude cibule skleněná.

3. Krok

Přidejte mleté maso a orestujte jej, dokud nebude všechen povrch hnědý.

4. Krok

Přidejte rajčata z plechovky a červené víno. Přimíchejte sušený bazalku a oregáno. Omáčku povařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud nezhoustne. Osolte a opepřete podle chuti.

5. Krok

Mezitím uvařte špagety dle pokynů na obalu al dente.

6. Krok

Uvařené špagety scedíte a přidejte do omáčky. Dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou.

7. Krok

Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem. Špagety boloňské jsou hotové!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty