Zdroj: Brent Hofacker for Adobe Stock
Náplň pro krocana bez masa
Chutná a sycená náplň, perfektní pro díkůvzdání nebo jako příloha.
Ingredience
- 1 Kus velká cibule
- 2 Bary celer
- 100 g máslo
- 400 g Kostky chleba
- 2 Čajová lžička Koření na drůbež
- 11⁄2 l kuřecí vývar
- 2 Kus Vejce
- 1 Čajová lžička sůl
- 1⁄2 Čajová lžička mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
1. Pro náplň krocaního masa nejprve nakrájejte cibuli a celer na malé kostičky.
2. V velké pánvi rozpusťte máslo a cibuli a celer v ní restujte přibližně 10 minut, dokud nejsou měkké.
3. Kostky chleba vložte do velké mísy a smíchejte se směsí cibule a celeru.
4. Přidejte drůbeží koření, sůl a pepř a dobře promíchejte.
5. Ve samostatné misce rozšlehejte vejce a poté přidejte kuřecí vývar.
6. Smaženou směs vajec a vývaru nalijte na kousky chleba a vše dobře promíchejte, dokud kousky chlebua nenasáknou veškerou tekutinu.
7. Směs vložte do vymazané pekáč a pečte při 180°C asi 35-40 minut, dokud vrch není křupavý.
8. Nechte krůtí náplň před podáváním krátce vychladnout.