Zdroj: Pixabay: AKuptsova
Nakládaná zelenina různých druhů
Tento recept na nakládanou zeleninu je naprostou nezbytností v mé kuchyni a dělala jsem ho už nesčetněkrát. Nakládání zeleniny je skvělý způsob, jak chutně uchovat zbytky zeleniny, udělat z ní lahodnou přílohu nebo jí dochutit saláty, sendviče apod. Na této metodě je úžasné, že můžete experimentovat s různými druhy zeleniny a chutí. Na této metodě je úžasné, že můžete experimentovat s různými druhy zeleniny a chutí.
Ingredience
- 1 kg Směs zeleniny (např. mrkev, celer, paprika, cuketa atd.)
- 1 l voda
- 2 Tablespoon mořská sůl
- 500 ml Bílý nebo jablečný ocet
- Několik stroužků česneku, zrnka pepře bobkový list a čerstvé bylinky (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Recept na nakládanou zeleninu začněte důkladným omytím a nakrájením zeleniny. Zjistila jsem, že pokud zeleninu nakrájíte na stejně velké kousky, pomůže to udržet konzistenci během procesu nakládání.
Ve velkém hrnci svařte vodu, ocet a sůl. Počkejte, až se sůl rozpustí, a pak přidejte zeleninu. Nebojte se, pokud zelenina není zcela zakrytá, během vaření se rozpadne.
Zeleninu nechte dusit 2-3 minuty, ale ne déle, aby si zachovala křupavou strukturu. Při prvním pokusu jsem zeleninu převařila a byla příliš měkká.
Zatímco se zelenina vaří, můžete připravit sklenice. Sterilizujte je ve vroucí vodě nebo v troubě, abyste zabránili růstu bakterií.
Ještě horkou zeleninu naplňte do sklenic spolu s vodou na zavařování. Nyní můžete přidat stroužky česneku, zrnka pepře, bobkové listy a čerstvé bylinky. Miluji kombinaci kopru s mrkví a papriky s rozmarýnem.
Sklenice s nakládanou zeleninou pevně uzavřete a nechte je vychladnout. Poté je uložte do chladničky a počkejte alespoň týden, než je otevřete. Chce to čas, ale věřte mi, že se vyplatí počkat! Skvěle se hodí jako příloha k mnoha pokrmům.