Zdroj: afro from Getty Images
Nádivka do kroket z mletého masa
Tento recept na kroketovou nádivku z mletého masa je v mé rodině velmi oblíbený. Často ji připravuji na vánoční nebo sváteční večeře, ale také jako rychlé jídlo o víkendu. Je jednoduchá na přípravu, přitom chutná a sytá - určitě se bude líbit dětem i dospělým.
Ingredience
- 500 g Mleté maso
- 1 ks velká cibule
- 2 stroučky Česnek
- 2 Vejce
- 4 lžíce Strouhanka
- 1 lžíce Majoránka
- 1 lžíce Soli
- 1 čajová lžička pepř
Nejnovější letáky
Postup
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek - smažte, dokud nezesklovatí. To je klíčový okamžik, protože právě cibule a česnek dodávají nádivce hloubku chuti.
Přidejte k nim mleté maso a na mírném ohni je za častého míchání smažte, dokud maso nezhnědne. Pamatujte, že maso by mělo být dobře propečené, ale ne spálené!
Vše přendejte do větší mísy, přidejte vejce, strouhanku, majoránku, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte. Pokud se vám zdá nádivka příliš suchá, přidejte ještě jedno vejce. To pomůže kroketám udržet tvar.
Hotovou nádivku nechte v lednici alespoň 30 minut, aby se ingredience dobře spojily. Během této doby můžete připravit těsto na krokety.
Po této době můžete začít krokety plnit nádivkou. Dobrou chuť!