Zdroj: LauriPatterson via iStockPhotos
Mulligatawny polévka z Indie
Mulligatawny polévka je tradiční jídlo indické kuchyně, které kombinuje pikantní a sladké chutě. Spojuje to nejlepší z východu a západu a je velmi oblíbená také ve své domovině Velké Británii. Tato výrazná kuřecí polévka s čočkou a jablky může být podávána jako hlavní chod.
Ingredience
- 500 g kuřecí prsa
- 100 g žluté čočky
- 2 Kus jablko
- 1 Kus Cibule
- 2 Toe česnek
- 1 Kus Mrkev
- 1 l kuřecí vývar
- 2 KL kari
- 1 KL olivový olej
- 2 KL citronová šťáva
Nejnovější letáky
Postup
1. krok: Nejprve pro Mulligatawny polévku nakrájejte kuřecí prsa na kostky a opečte je v hrnci s olivovým olejem. Poté vyjměte kuřecí maso z hrnce a odložte ho stranou.
2. krok: Následně nakrájejte cibuli, česnek a mrkev na kostičky a přidejte je do stejného hrnce. Dušte zeleninu přibližně 5 minut.
3. krok: Přidejte čočku a kari prášek a dobře promíchejte. Pak přidejte kuřecí vývar a nechejte polévku asi 30 minut vařit.
4. krok: Zatímco polévka se vaří, oloupejte jablka, odstraňte jádro a nakrájejte je na malé kostky. Ty pak přidejte do polévky.
5. krok: Po uvaření polévky přidejte kuřecí maso a citronovou šťávu a nechte polévku ještě asi 10 minut vařit. Poté je vaše polévka Mulligatawny připravena k podávání.