INZERCE

Mramorová bábovka

Lahodná mramorová babovka, tradiční babiččin recept

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 200 máslo Přidáno do
  • 340 g cukr krupice Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 340 g polohrubé mouky Přidáno do
  • 130 ml mléka Přidáno do
  • tuk hrubá mouka na přípravu formy Přidáno do
  • 1 kakao Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Formu na bábovku potřete olejem a vysypte hrubou moukou.

2. Krok

Předehřejte troubu na 160 stupňů.

3. Krok

Máslo utřete s dvěma třetinami cukru, dokud nezesvětlá a zvětší objem. Poté zašlehejte žloutky.

4. Krok

Zapracujte mouku a mléko do těsta ve třech dávkách.

5. Krok

Ušlehejte sníh z bílků a cukru, pak jej opatrně vmíchejte do těsta.

6. Krok

Těsto rozdělte na třetiny, jednu třetinu obarvěte kakaovým práškem.

7. Krok

Do formy nalijte vrstvy těsta: světlá, tmavá, světlá, tmavá, světlá.

8. Krok

Pečte bábovku asi 50 minut, dokud povrch nezezlátne a těsto nebude propečené.

9. Krok

Po vytažení z trouby nechte bábovku chvíli odpočinout ve formě, poté ji vyklopte na talíř.

10. Krok

Bábovku pocukrujte a nechte vychladnout před krájením. Chutná nejlépe druhý den.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Oběd

2781 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Rýže

175 recepty

Saláty

264 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty