INZERCE
Mramorová bábovka
Lahodná mramorová babovka, tradiční babiččin recept
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 200 máslo
- 340 g cukr krupice
- 4 vejce
- 340 g polohrubé mouky
- 130 ml mléka
- tuk hrubá mouka na přípravu formy
- 1 kakao
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Formu na bábovku potřete olejem a vysypte hrubou moukou.
2. Krok
Předehřejte troubu na 160 stupňů.
3. Krok
Máslo utřete s dvěma třetinami cukru, dokud nezesvětlá a zvětší objem. Poté zašlehejte žloutky.
4. Krok
Zapracujte mouku a mléko do těsta ve třech dávkách.
5. Krok
Ušlehejte sníh z bílků a cukru, pak jej opatrně vmíchejte do těsta.
6. Krok
Těsto rozdělte na třetiny, jednu třetinu obarvěte kakaovým práškem.
7. Krok
Do formy nalijte vrstvy těsta: světlá, tmavá, světlá, tmavá, světlá.
8. Krok
Pečte bábovku asi 50 minut, dokud povrch nezezlátne a těsto nebude propečené.
9. Krok
Po vytažení z trouby nechte bábovku chvíli odpočinout ve formě, poté ji vyklopte na talíř.
10. Krok
Bábovku pocukrujte a nechte vychladnout před krájením. Chutná nejlépe druhý den.