Zdroj: Youtube
Morkové knedlíčky
Recept na morkové knedlíčky, které se hodí do polévky.
Ingredience
- 6 kus morkové kosti
- 1 kus cibule
- 2 lžíce sušená zeleninová směs
- 2 kus bobkový list
- 5 kuliček nové koření
- 7 kuliček pepř celý
- 1 lžička Majoránka
- 1 kus slepičí vejce
- 5 lžic polotučné mléko
- 10 lžic strouhanka
- sůl
Nejnovější letáky
Postup
Opláchnuté kosti vložte do tlakového hrnce a zalijte je vodou.
Přidejte bobkové listy, kuličky pepře, cibuli a sušenou zeleninu.
Tlakový hrnec uzavřete a nechte 25 minut vařit. Pokud použijete běžný hrnec, doba vaření bude delší.
Poté vyjměte kosti a vývar sceďte. Zvolte jemnější síto, protože ve vodě mohou být úlomky kostí.
Doplňte vývar asi na 2,5 litru vody.
Vydlabejte morek z kostí do mísy a přidejte tolik strouhanky, kolik je krůt.
Poté přidáme trochu soli, majoránku, vejce, mléko a vše dobře promícháme. Postupně přidáváme strouhanku tak, aby směs držela tvar a daly se z ní tvarovat knedlíčky, které obalíme ve strouhance.
Vývar přivedeme k varu, přidáme sůl, bobkové listy a celá zrnka pepře a zeleninu uvaříme doměkka.
Přidejte ji do polévky asi na posledních 5 minut varu.