INZERCE

Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť

Moravské koláče od babičky

Luxusní moravské koláče jsou tradiční český dezert z měkkého kynutého těsta plněného tvarohem, povidly nebo mákem. Každá rodina má vlastní variantu tohoto receptu a všechny jsou skvělé na oslavy, svátky nebo jen tak k nedělní kávě.

INZERCE

Ingredience

porce
25
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 350 ml mléka Přidáno do
  • 75 g cukru Přidáno do
  • 75 g masla Přidáno do
  • 1 ks droždí Přidáno do
  • 2 žloutky Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 250 g cottage sýr Přidáno do
  • 200 g mletého máku Přidáno do
  • 200 g povidel Přidáno do
  • 2 Lžíce citronové šťávy Přidáno do
  • 2 Lžíce rumu Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Nejdříve si připravíme kvásek. Droždí rozdrobíme do mísy, přidáme lžíci cukru, lžíci mouky a zalijeme teplým mlékem. Promícháme a necháme vzejít.

2. Krok

Zatímco kvásek vzejde, mícháme do jiné mísy mouku, žloutky, cukr, sůl a máslo.

3. Krok

K této směsi přidáme vykynutý kvásek a zpracujeme hladké těsto. Těsto pak necháme v teple kynout cca 1 hodinu.

4. Krok

Mezitím si připravíme náplně. Tvaroh promícháme s polovinou cukru, citronovou šťávou a rumem. Mák promícháme s druhou polovinou cukru.

5. Krok

Když máme těsto vykynuté, rozdělíme ho na menší kousky. Každý kousek vyválíme na placku, na kterou dáme lžíci tvarohové a makové náplně.

6. Krok

Koláče pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut, nebo do zlatova.

7. Krok

Po vytažení z trouby ještě teplé mažeme povidly.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Saláty

264 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Droždí

242 recepty