Zdroj: Canva
Mochi
Pokud jste fanoušky lahodných a jedinečných dezertů, mochi musíte vyzkoušet! Mochi pochází z Japonska a je to tradiční sladkost vyráběná z mochigome, což je obzvláště lepkavý druh krátkozrnné lepkavé rýže.
Ingredience
- 1 kg glutamátu neboli mochika
- 500 ml voda
- 400 g krystalový cukr
- 3 kapky potravinářského barevného pigmentu
- Pšeničný škrob na vysypání
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte mochiko a vodu, dobře je promíchejte a nechte stranou na 20 minut.
Mezitím si v hrnci rozehřejte cukr s 200 ml vody na střední teplotu, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidejte mochi směs a zvyšte teplotu.
Míchejte, dokud se směs nezačne oddělovat od hrnce. Pak snižte teplotu a stále míchejte, až se směs stane jednotnou a lesklou.
Přidejte barvu podle chuti a dobře promíchejte.
Směs vylejte na pomoučený povrch pšeničného škrobu a rychle ji vyválejte na placku o tloušťce 1 cm.
Nyní můžete mochi nakrájet na požadované tvar a podávat s různými náplněmi, jako jsou džemy, ovocné pyré nebo adzuki fazole.
Nyní máte k dispozici své vlastní domácí mochi. Užijte si ho s rodinou a přáteli!