Zdroj: Pixabay: Wladynosz
Meggyes tiramisu
Chuť třešní velmi dobře ladí s krémovou kávovou chutí tiramisu. Nejen barvou, ale i chutí se jedná o velmi výjimečný dezert.
Ingredience
- 500 g Chies
- 3 dl espresso
- 200 g Dětský piškotový dort
- 250 g mascarpone
- 2 dl Tučná smetana
- 3 vejce
- 120 g cukr
- 1 balíček vanilkový cukr
- Kakaový prášek na posypání povrchu
Nejnovější letáky
Postup
Připravte třešně. Najděte nejzralejší a nejsladší třešně a vypeckujte je. Osobně z nich obvykle dělám kompot, protože si myslím, že výsledek je pak intenzivnější.
Zatímco se višně vaří, dejte do velké mísy 3 vejce a přidejte 120 g cukru a balíček vanilkového cukru. Dobře promíchejte.
Poté přidejte 250 g mascarpone. Doporučuji, aby mascarpone mělo pokojovou teplotu, aby se lépe smíchalo s ostatními přísadami.
Poté do směsi mascarpone přidejte 2 dl smetany. Dávejte pozor, abyste smetanu nepřešlehali, protože by tiramisu ztratilo svou původní krémovou konzistenci.
Dáme si šálek dobré kávy! Nalijte 3 dl espressa do talíře a rychle do něj ponořte obě strany dětských sušenek. Dětské piškoty nenamáčejte příliš dlouho, protože by se snadno rozmočily.
Obalené dětské piškoty navrstvěte do žáruvzdorné misky a navrch dejte lžíci krému a třešní. Tento postup opakujte, dokud nejsou všechny ingredience hotové. Nakonec povrch posypeme kakaovým práškem.
Dejte ho do lednice alespoň na 2-3 hodiny, ale skutečnou chuť pocítíte až druhý den.