Masové kuličky
Masové kuličky jsou oblíbeným pokrmem, který se připravuje z mletého masa smíchaného s bylinkami, kořením, strouhankou a dalšími dochucovadly. Jsou tvarovány do malých kuliček a poté pečeny, smaženy nebo vařeny.
Ingredience
- 500 g mletého mäsa
- 1 Hřebíček česneku
- 1 vejce
- 2 Lžíce strouhanky
- 1 lžička soli
- půl lžičky pepře
- olej na smažení
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml vývaru nebo vody
- sůl
- pepř
- křen
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte mleté maso se solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
Přidejte vejce a strouhanku a dobře vše promíchejte.
Vytvořte ze směsi asi 20-25 kuliček.
Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte v něm kuličky z každé strany, dokud nebudou zlatavé.
Postavte kuličky stranou a na stejné pánvi osmahněte nakrájenou cibuli do měkka.
Přidejte hladkou mouku a promíchejte.
Přilijte vývar nebo vodu a za stálého míchání nechte vařit, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.
Dochuťte solí a pepřem.
Přidejte kuličky zpět na pánev a nechte je vařit v omáčce dalších 10 minut.
Ozdobte kuličky křenem a podávejte s bramborovou kaší nebo rýží.