Zdroj: Image Proffesionals GmbH from Canva
Máslová dýně dušená na smetaně
Tento recept miluji, protože je nejen neuvěřitelně jednoduchý na přípravu, ale také dokonale vystihuje chuť máslové dýně - oblíbených hub mé babičky. Vůně těchto máslovek dušených ve smetaně je nezapomenutelná a vždycky mi v mysli vyvolá vzpomínky na dětství, kdy jsem babičce pomáhala sbírat houby v lese.
Ingredience
- 500 g čerstvé máslové dýně
- 250 ml Krém
- 1 ks Cibule
- 2 stroučky Česnek
- 2 lžíce Máslo
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Máslovou dýni důkladně očistěte, ale neomývejte ji - houby velmi snadno absorbují vodu, která později ovlivňuje jejich strukturu a chuť. V případě máslových dýní stačí použít kartáček na zuby, abyste odstranili veškerou zeminu a zbytky listů.
Na másle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Přidejte nadrobno nakrájenou máslovou dýni a smažte, dokud houby nezačnou pouštět vodu. V této fázi přidejte prolisovaný česnek. Podle mých zkušeností se česnek přidaný v této fázi krásně spojí s ostatními ingrediencemi.
Když se voda začne vařit, přidejte smetanu a vařte na mírném ohni asi 15 minut. Ke konci vaření ji podle chuti osolte a opepřete. Nezapomeňte, že smetana mírně neutralizuje chuť soli a pepře, proto jí přidejte o něco více než obvykle.
Podávejte horké s chlebem. Pokud chcete pokrmu dodat eleganci, můžete ho před podáváním posypat petrželkou nebo pažitkou.