INZERCE

Zdroj: Image Proffesionals GmbH from Canva

Máslová dýně dušená na smetaně

Tento recept miluji, protože je nejen neuvěřitelně jednoduchý na přípravu, ale také dokonale vystihuje chuť máslové dýně - oblíbených hub mé babičky. Vůně těchto máslovek dušených ve smetaně je nezapomenutelná a vždycky mi v mysli vyvolá vzpomínky na dětství, kdy jsem babičce pomáhala sbírat houby v lese.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g čerstvé máslové dýně Přidáno do
  • 250 ml Krém Přidáno do
  • 1 ks Cibule Přidáno do
  • 2 stroučky Česnek Přidáno do
  • 2 lžíce Máslo Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Máslovou dýni důkladně očistěte, ale neomývejte ji - houby velmi snadno absorbují vodu, která později ovlivňuje jejich strukturu a chuť. V případě máslových dýní stačí použít kartáček na zuby, abyste odstranili veškerou zeminu a zbytky listů.

2. Krok

Na másle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Přidejte nadrobno nakrájenou máslovou dýni a smažte, dokud houby nezačnou pouštět vodu. V této fázi přidejte prolisovaný česnek. Podle mých zkušeností se česnek přidaný v této fázi krásně spojí s ostatními ingrediencemi.

3. Krok

Když se voda začne vařit, přidejte smetanu a vařte na mírném ohni asi 15 minut. Ke konci vaření ji podle chuti osolte a opepřete. Nezapomeňte, že smetana mírně neutralizuje chuť soli a pepře, proto jí přidejte o něco více než obvykle.

4. Krok

Podávejte horké s chlebem. Pokud chcete pokrmu dodat eleganci, můžete ho před podáváním posypat petrželkou nebo pažitkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty