INZERCE
Zdroj: Canva
Marshmallows
Tyto měkké a nadýchané sladkosti jsou často konzumovány samotné, opečené nad ohněm nebo používány jako ingredience v různých dezertech, například v horké čokoládě nebo na dortech.
INZERCE
Ingredience
porce
12
- půl šálku vody
- 2 Lžíce neochucené želatiny
- 1 Pohár cukru
- čtvrt šálku kukuřičného sirupu
- čtvrt lžičky soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- čtvrt šálku kukuřičného škrobu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Připravte si formu na pečení a posypte ji směsí práškem kukuřičného škrobu.
2. Krok
Do mixéru vsypte 1/4 šálku vody a neochucenou želatinu. Směs nechte odpočinout, dokud se želatina úplně nerozpustí.
3. Krok
V hrnci smíchejte cukr, zbylou 1/4 šálku vody, kukuřičný sirup a za stálého míchání vařte, dokud se nerozpustí.
4. Krok
Snižte teplotu a postupně do směsi přidejte vanilkový extrakt.
5. Krok
Směs nalijte do připravené formy na pečení a nechte vychladnout asi na 2-3 hodiny.
6. Krok
S pomocí nože nakrájejte marshmallow na malé kousky a obalte je v práškovém cukru.