Zdroj: jmattisson from Getty Images
Marináda na nakládání masa
Jsem příznivcem tradiční polské kuchyně. Tajemství spočívá v kvalitních surovinách a trpělivosti při zavařování. Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se, jak chutné může být doma naložené maso.
Ingredience
- 11⁄2 l vody
- 150 g Soli
- 100 g Cukr
- 3 ks bobkové listy
- 10 zrna Koření
- 3 zrna pepř
- 3 zrna Jalovec
- 3 ks Hřebíček
- 2 stroučky Česnek
Nejnovější letáky
Postup
Začněte vařením vody ve velkém hrnci. Přidejte sůl a cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidáním cukru do marinády získá maso jemnou sladkou chuť, která se dokonale snoubí se solí.
Po rozpuštění soli a cukru přidejte bobkové listy, nové koření, zrnka pepře, jalovec a hřebíček. To vše dodá naší marinádě jedinečné aroma.
Poté přidejte nadrobno nakrájené stroužky česneku, které ještě více zvýrazní chuť masa.
Po přidání všech ingrediencí snižte teplotu a marinádu vařte asi 10 minut, aby se všechny chutě propojily.
Po uplynutí této doby stáhněte hrnec z ohně a nechte marinádu vychladnout. Je důležité maso přelít studeným nálevem, protože horký nálev může zhoršit strukturu masa.
Po vychladnutí marinády do ní maso ponořte a nechte 48 hodin v chladu, nejlépe v lednici. Nezapomeňte maso v marinádě čas od času otočit, aby se rovnoměrně naložilo.
Po 48 hodinách je maso připraveno k dalšímu zpracování - pečení, grilování nebo uzení. Při použití tohoto receptu si můžete být jisti, že maso bude mít intenzivní a hlubokou chuť, která uspokojí chuťové buňky i těch nejnáročnějších gurmánů.