Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Margotková bábovka
Margotkova bábovka je můj oblíbený dezert, který jsem připravovala mnohokrát a nikdy mě nezklamal. Tento recept je plný osobních poznámek a triků, které jsem se naučila během let.
Ingredience
- 350 g hladké mouky
- 1 bal prášku do pečiva
- 250 g cukru
- 1 bal vanilkového cukru
- 4 ks vejce
- 250 g masla pokojovej teploty
- špetka soli
- 50 ml rumu
- 1 ks citron
- moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Začněte předehříváním trouby na 180 °C. Poté si připravte bábovkovou formu - vymažte ji máslem a posypte moukou, aby se bábovka po upečení lépe vysypala.
V misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
V jiné, větší misce smíchejte cukr, vanilkový cukr a změklé máslo. Já to dělám ručním mixérem, dokud není směs bílá a krémová. Poté postupně přidávejte vejce. Každé musí být dobře zpracováno, než přidáte další.
Do směsi přidejte strouhanou kůru z citronu a rum. Všechny tyto ingredience dodají bábovce nezapomenutelnou chuť.
Nyní pomalu do těsta přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Míchejte jen tolik, abyste získali hladké těsto.
Těsto nalijte do připravené formy a dejte péct do trouby na zhruba 55 minut. Nezapomeňte, že každá trouba peče trochu jinak, takže kontrolujte pečení. V ... mém případě má bábovka ideálně pečenou středovou část, když ji po 50 minutách propíchnu špejlí a ta vyjde suchá.
Po upečení nechte bábovku vychladnout, poté ji opatrně vyklopte z formy a posypte moučkovým cukrem.