INZERCE
Zdroj: Youtube
Mandarinková buchta
Recept na dokonalou mandarinkovou buchtu, která se hodí k kávě nebo čaji.
INZERCE
Ingredience
porce
8
Nástroje
- 200 g Celých mandarinek
- 3 ks Vejce
- 100 g Cukr
- 130 g mandlové mouky
- 1 g strúhanej fazule tonka
- 5 g prášek do pečiva
Krém:
- 500 g mascarpone
- 100 g práškového cukru
- 200 g šlehačka
- 2 pl Pomerančové vody
- Nastrouhaná kůra mandarinky
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Vařte omyté mandarinky přibližně 2 hodiny.
2. Krok
Pak je rozřízněte napůl, vyjměte jádra a mandarinky rozmixujte.
3. Krok
Vajíčka vyšleháme s cukrem a nastrouhaným tonkovým bobem.
4. Krok
Nakonec přimícháme mandlovou mouku smíšenou s práškem do pečiva a mandarinkové pyré.
5. Krok
Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 15 cm. Pečeme ho na 170 °C přibližně 25 až 35 minut.
6. Krok
Do krému vyšlehejte mascarpone, cukr, šlehačku, pomerančovou vodu a nastrouhanou kůru.
7. Krok
Rozmažte krém na upečené těsto a ozdobte podle vlastní fantazie.