Zdroj: Canva
Luxusní pudinkové řezy
Jemný a zároveň skvěle chutný! Tyto levné pudinkové řezy si jistě hned zamilujete.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 200 g cukru krupice
- 100 g máslo
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetku soli
- 900 ml mléka
- 2 Balení vanilkového pudinku
Nejnovější letáky
Postup
Troubu předehřejte na cca 180 stupňů Celsia.
Připravte si dortovou formu (průměr 24-26 cm) a vymažte ji máslem nebo použijte pečicí papír.
V míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
V další míse smíchejte máslo s cukrem krupice a vanilkovým extraktem, dokud nevznikne světlá a nadýchaná směs.
Poté postupně přidávejte vejce jedno pěkně po druhém, a dále míchejte.
Do směsi s máslem a vejci přidejte postupně suché ingredience (mouku s práškem do pečiva) a mléko, střídavě a postupně.
Vše dobře promíchejte, aby vznikla hladká a krémová hmota.
Těsto nalijte do připravené dortové formy a pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut, dokud těsto není zlatavé a krásně pevné.
Mezitím si připravte náplň.
Smíchejte vanilkový pudinkový prášek s cukrem krupice a asi 100 ml mléka.
Zbytek mléka dejte vařit a jakmile se začne vařit, přidejte směs s pudinkovým práškem a cukrem a za stálého míchání nechte asi 1-2 minuty zhoustnout.
Poté nechte vychladnout.
Hotový dort nechte vychladnout na mřížce.
Nakonec dort rozkrojte na dvě části a náplňí vanilkového pudinku ho plňte. Náplň v rovnoměrné vrstvě rozetřete po spodní části, na ni položte druhou část dortu a zdobte podle chuti.
Hotový pudinkový dort dejte vychladit do lednice na několik hodin, nejlépe přes noc.
Dort můžete podávat s čerstvým ovocem či šlehačkou a nejrychlejší pudinkové řezy máte na světě!