Luxusní pečený bůček
Milovníci masa, tento recept na pečený bůček jste ještě nejedli! Připravte si ho i vy u sebe doma. Pojďme se na recept společně podívat.
Ingredience
- 11⁄2 kg vepřového bůčku
- 4 stroužky česneku
- 2 Lžíce čerstvého tymiánu
- 2 Lžíce čerstvého rozmarýnu
- 2 Lžíce olivového oleje
- 2 Lžíce Hořčice
- 2 Lžíce javorového sirupu
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na cca 160 °C.
Bůček důkladně omyjte a osušte.
Nastříhejte křížové zářezy do kůže bůčku, ale neřezejte příliš hluboko do masa.
Ve směsi olivového oleje, česneku, tymiánu, rozmarýnu, hořčice, javorového sirupu (nebo medu), soli a pepře vytvořte marinádu.
Marinádou potřete bůček ze všech stran, včetně křížových zářezů.
Dobře ho promasírujte, aby se marináda dostala i do zářezů.
Přeneste bůček do pekáčku a zalijte ho přebytkem marinády.
Zakryjte poté pekáček a nechte bůček marinovat v lednici nejlépe přes noc, ale minimálně 2 hodiny.
Po marinování vyjměte bůček z lednice a nechte jej zhruba 30 minut dostat se na pokojovou teplotu.
Přenesete bůček spolu s marinádou do pekáčku nebo pekárného sáčku. Zavřete pekáček či sáček dobře a pečte v předehřáté troubě po dobu 2,5 až 3 hodiny, dokud bůček není měkký a kůže křupavá.
Po upečení nechte bůček odpočinout asi 10 minut před servírováním. Poté ho nakrájejte na plátky a podávejte s přílohami dle vašeho výběru, jako jsou pečené brambory, zeleninový salát či chléb.
Pečený bůček v troubě je hotový!