INZERCE
Lotus dezert se šlehačkou
Lotus dezert se šlehačkou je jednoduchý a rychlý dezert, který však každého překvapí svou bohatou chutí. Podávejte ho jako osvěžující závěr večeře nebo jako sladké odpolední pohoštění.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 200 g Lotus sušenek
- 500 ml smetany ke šlehání
- 3 Lžíce cukru moučka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 Lžíce masla
- 2 lžíce želatiny
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
Rozemlejte Lotus sušenky v mixéru na drobno a smíchejte se rozpuštěným máslem.
2. Krok
Tuto směs rozprostřete na dno misky či formy a dobře ji přimáčkněte, abyste vytvořili pevný základ.
3. Krok
Smetanu vymíchejte s cukrem a vanilkovým extraktem a šlehejte do tuha.
4. Krok
Přidejte želatinu a míchejte dalších pár minut.
5. Krok
Tuto směs nalijte na korpus ze sušenek a vložte do lednice na pár hodin nebo přes noc, aby směs ztuhla.
6. Krok
Před podáváním posypte dezert strouhanými Lotus sušenkami.