Lotus cheesecake nepečený
Lotus cheesecake z mascarpone nepečený s oblíbenými Lotus sušenkami a krémovou náplní ohromíte své hosty při jakékoliv slavnostní příležitosti.
Ingredience
- 200 g Lotus sušenek
- 100 g masla
- 500 g kremového sýra (Philadelphia ideálně)
- 200 g šlehačky
- 100 g cukru
- 1 vanilka cukr
Nejnovější letáky
Postup
Rozdrcené Lotus sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a tuto směs vytlačíme na dno výškově nastavitelné formy. Zchladíme.
Želatinu namočíme podle pokynů na obale.
Ve větší míse smícháme kremový sýr, cukr a vanilkový cukr.
Šlehačku vyšleháme do tuha a opatrně vmícháme do sýrové směsi.
Želatinu vymačkáme a rozpustíme v malém množství vody. Po vychladnutí ji vmícháme do náplně a celou náplň rozprostřeme na zchladlý korpus.
Dort necháme ztuhnout v lednici minimálně na 4 hodiny, ideálně však přes noc.
Před podáváním cheesecake ozdobíme rozdrcenými Lotus sušenkami a lížičkou Lotus krému. Lotuskový cheesecake nepečený je hotový!