INZERCE

Zdroj: FB: Bezva recepty

Langoš recept

Langoše recept je tradiční slovenské jídlo, kterém se však těší velké oblibě také v České republice. Jedná se o měkký, osmažený chléb, který lze podávat s různými druhy náplní.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 20 g čerstvého droždí Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 2 lžíce cukru Přidáno do
  • 250 ml teplého mléka Přidáno do
  • 50 ml oleje Přidáno do
  • 250 ml vody Přidáno do
  • Česnek, sůl a kečup na dochucení Přidáno do
  • Strouhaný sýr na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Do misky smícháme mouku s cukrem a solí. Droždí rozdrobíme do mléka, přidáme olej a vše smícháme.

2. Krok

Do misky s moukou přidáme směs mléka, droždí a oleje a začneme hnětat těsto. Postupně přiléváme vodu a hněteme, až je těsto hebké a lepivé. Necháme ho kynout na teplém místě asi hodinu, nebo dokud nám objem nesvrahně.

3. Krok

Kynuté těsto vyndáme na pomoučněný vál a rozdělíme ho na osm stejných kusů. Každý kus pak rozválíme na placku o průměru zhruba 20 cm.

4. Krok

Langoše smažíme v rozpáleném oleji z obou stran do zlatova, přičemž olej musí být dostatečně horký. Hotové langoše odkládáme na papírovou utěrku, aby se odsála přebytečná mastnota.

5. Krok

Na závěr langoše potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, pokapeme kečupem a posypeme strouhaným sýrem. Recept na langoše je u konce!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty