Zdroj: FB: Bezva recepty
Langoš recept
Langoše recept je tradiční slovenské jídlo, kterém se však těší velké oblibě také v České republice. Jedná se o měkký, osmažený chléb, který lze podávat s různými druhy náplní.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 20 g čerstvého droždí
- 1 lžička soli
- 2 lžíce cukru
- 250 ml teplého mléka
- 50 ml oleje
- 250 ml vody
- Česnek, sůl a kečup na dochucení
- Strouhaný sýr na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Do misky smícháme mouku s cukrem a solí. Droždí rozdrobíme do mléka, přidáme olej a vše smícháme.
Do misky s moukou přidáme směs mléka, droždí a oleje a začneme hnětat těsto. Postupně přiléváme vodu a hněteme, až je těsto hebké a lepivé. Necháme ho kynout na teplém místě asi hodinu, nebo dokud nám objem nesvrahně.
Kynuté těsto vyndáme na pomoučněný vál a rozdělíme ho na osm stejných kusů. Každý kus pak rozválíme na placku o průměru zhruba 20 cm.
Langoše smažíme v rozpáleném oleji z obou stran do zlatova, přičemž olej musí být dostatečně horký. Hotové langoše odkládáme na papírovou utěrku, aby se odsála přebytečná mastnota.
Na závěr langoše potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, pokapeme kečupem a posypeme strouhaným sýrem. Recept na langoše je u konce!