Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Kynutý závin
Recept na dokonalý kynutý kakaový závin, který potěší všechny milovníky čokolády a pečení.
Ingredience
Těsto:
- 500 g mouka hladká speciální
- 250 ml mléko
- 100 g Cukr
- 100 g Olej
- 100 g Olej
- 1 ks vejce
- špetka soli
Plnka:
- 200 g kakao
- 100 g Cukr
- 150 g máslo
- Mléko na potření cesty
Na posypání:
- moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Připravíme kynutí. Droždí rozdrobíme s cukrem, přidáme polovinu teplého mléka a několik lžic mouky. Kvásek zamícháme a necháme kynout na teplém místě.
Zbytek mouky smícháme se solí, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, zbytek mléka a nakonec kvasek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout asi hodinu.
Těsto rozdělíme na dvě části a každou vyválíme na plát. Každý plát potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a kakaem.
Těsto vyválíme a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme ještě 15 minut kynout, poté potřeme mlékem a pečeme 30-35 minut při 180 stupních.
Po upečení kakaový závin necháme vychladit, nakrájíme ho a můžeme ho posypat moučkovým cukrem.